Gemengde kookclub

Kookclub 2025

Wie droomt er niet van een reis door Italië en van al het heerlijks dat haar keuken voortbrengt. Zelfs in de armste regio’s wordt de Italiaanse keuken gekenmerkt door verse en pure producten, die omringd met liefde en passie tot unieke gerechten leiden. U gaat het allemaal beleven in combinatie met de heerlijkste wijnen uit de verschillende streken.

Wij koken menu’s die bij het seizoen passen en kiezen steeds andere regio’s, zodat u alle smaken van Italië leert kennen.  Een echte culinaire reis.

Wij werken uitsluitend met biologisch vlees, verse vis van de beste leveranciers en volgens de MSC norm gevangen en zoveel mogelijke met biologische groenten. Veel van de producten die wij gebruiken komen rechtstreeks uit Italië.

In Bocca al Lupo organiseert ieder jaar weer kookclubs waar u individueel aan kunt deelnemen. Onderstaand treft u alle informatie aan om deel te nemen aan een van onze kookclubs. 

Een kookclub blijft gedurende 4 avonden in dezelfde samenstelling bij elkaar. De avonden zijn verdeeld over de maanden in de tweede helft van 2024. De kookavonden zijn op woensdagavond. 

We koken iedere keer een ander 4- gangen menu uit het seizoen en uit een bepaalde streek.  Alle facetten van de Italiaanse keuken komen aan bod: pasta, risotto, gnocchi, vis (fileren), vlees (ook grote stukken), soepen, sauzen, nagerechten.

U mag in samenspraak met de kookclubleden verzoeken indienen.

Kookclubs  € 400,00 all-in (4 lessen met diner en 5 consumpties incl. koffie of thee) 

Gemengde kookclub ‘La Vita e bella’    : op woensdag 1 x per 5 weken.

Data 2025:  woensdag  19 maart, 23 april, 11 juni en 16 juli.

 Aandachtspunten kookcursus

De les start met een uitleg over het aantal specifieke onderdelen van het te koken menu.

Vervolgens gaan we aan slag met het voorbereidende werk.

Zodra alle voorbereidingen klaar zijn gaan we de gerechten bereiden. Hierbij bespreken we de wijze van bereiding en de uitvoering.

Op de avonden wordt  uit verschillende Italiaanse regio’s gekookt.  We leren authentieke Italiaanse voorgerechten, hoofdgerechten  en nagerechten maken, van pasta tot vis en van gnocchi tot gevuld vlees.

Aansluitend nuttigt u het diner aan een stijlvol gedekte tafel.  Al genietend bespreken we de verschillende gangen en kunt u nog vragen stellen.

Voorwaarden en condities :

  • • Individuele deelname, voor personen vanaf 18 jaar.
    • 4 avonden cursus met 4-gangen diner
    • Inloop 18.15 uur. Aanvangstijd is 18.30 uur.
    • U kunt aangeven of van sommige producten een allergische reactie krijgt, dan kunnen we daar rekening mee houden.
    • Deelname aan een kookclub bedraagt € 400,00 inclusief btw.
    • Dit is voor 4 avonden in dezelfde samenstelling.
    • De prijs is inclusief 5 consumpties per persoon incl. koffie of thee met iets lekkers) en inclusief vers Italiaans brood met olijfolie en boter vooraf.
    • Gratis mooie In Bocca al Lupo schort (voor nieuwe leden)
    • Mocht u een keer verhinderd zijn, dan mag u een vervanger sturen.
    • Inschrijving is vast voor de hele periode.
    • Betaling voor af bij boeking
    • Een afwasser en schoonmaker is bij de prijs inbegrepen.
    • U kunt de deelname niet tussentijds opzeggen.
    • Op alle cursussen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.Inschrijvingsprocedure
  • U kunt een email sturen naar nancy@boccalupo.nl 
  • Vermeld: naam, adres, postcode, telefoonnummer en e-mailadres
  • Wij zenden u een boekingsbevestiging met factuur.
  • Vervolgens kunt het bedrag van de cursus overmaken aan:
  • In Bocca al Lupo, Rekeningnummer NL73RABO011.04.56.521 bij de Rabobank Haarlem onder vermelding van het factuurnummer.
  • Nadat uw betaling is ontvangen bent u ingeschreven als cursist van deze kookclub.